Υλικά:
- 1 σελινόριζα
- 1 κρεμμύδι
- λάδι
- 1 κουταλάκι θυμάρι (όχι φρέσκο)
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 3 κούπες γάλα πράσινο
- 1 πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
- 3 κρεμμυδάκια
- 2 κούπες καλαμπόκι (κονσέρβα ή κατεψυγμένο είναι μια χαρά)
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο (chives)
Οδηγίες:
1) Αφαιρέστε τα φυλαράκια από τη σελινόριζα και ψιλοκόψτε τη μαζί με το κρεμμύδι.
2) Βάλτε λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σελινόρυζα. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να χρυσαφίζουν.
3) Ραντίστε το αλεύρι από πάνω τους, και συνεχίστε για λίγο.
4) Ρίχτε μέσα το γάλα και την πατάτα, και συνεχίστε ανακατεύοντας για να μην κολλήσει, μέχρι να μαλακώσει η πατάτα (κάνα 10λεπτο).
5) Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και τα φυλαράκι της σελινόριζας και ρίξτε τα μέσα.
6) Προσθέστε και το καλαμπόκι, και μόλις πάρει βράση βγάλτε το από τη φωτιά.
7) Σερβίρεται με το σχοινόπρασο ή τον μαϊντανό. Επίσης του πάει και λίγη τριμμένη παρμεζάνα και κρουτόν.
8) Καλή όρεξη.
Η σούπα αυτή ταιριάζει τέλεια με καβουρόψυχα, άλλα μαλάκια ή και κάποιο καπνιστό ψάρι (ρέγγα, σκουμπρί κλπ.). Θα τα προσθέσετε μαζί με το καλαμπόκι.