Σούπα μινεστρόνε




Υλικά:

 - 2 κουταλιές λάδι
 - 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 - 2 κουταλάκια ψιλοκκομένη φρέσκια ρίγανη
 - 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
 - 3 κούπες κολοκύθα ψιλοκομμένη (ε, όχι και τόσο ψιλό σαν του κρεμμυδιού...)
 - 3 κούπες κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
 - 1 κούπα ψιλοκομμένο καρότο
 - 1 κούπα καλαμπόκι (ή μία κονσέρβα έτοιμο)
 - 4 κούπες ψιλοκομμένη ντομάτα
 - 1,2 λίτρα ζωμός κότας
 - μισή κούπα μακαρονάκι κοφτό (το ψιλό)
 - 400 γραμ. (ή 1 κονσέρβα) φασολάκι (από τα άσπρα τα νερόβραστα)
 - 200 γραμ. φρέσκο σπανάκι (μπέϊμπι)
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 1 κούπα τριμμένο τυρί (κίτρινο - γραβιέρα - παρμεζάνα - τσένταρ κλπ)


Οδηγίες:

1) Βάλτε σε κατσαρόλα (ή γάστρα) λάδι σε μέτρια-δυνατή φωτιά και σωτάρετε το κρεμμύδι.

2) Προσθέστε με τη σειρά και ανακατεύοντας: ρίγανη, σκόρδο, κολοκύθα, κολοκυθάκι, καρότο, καλαμπόκι και συνεχίστε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν (κάνα 5λεπτο).

3) Παράλληλα, βάλτε στο μπλέντερ τη μισή ντομάτα και λίγο ζωμό. Ανακατέψτε και ρίχτε το στην κατσαρόλα. Ρίξτε και τον υπόλοιπο ζωμό και ντομάτα. Μόλις πάρει βράση χαμηλώστε και σιγοβράστε για κάνα 20λεπτο.

4) Προσθέστε το ζυμαρικό και μετά από 10 λεπτά περίπου βγάλτε το από τη φωτιά.

5) Προσθέστε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι.

6) Σερβίρεται με γαρνίρισμα τυρί (ίσως και κρουτόν). Πάντα στο πλάϊ να υπάρχει έξτρα πιπέρι.


7) Καλή όρεξη.