Λαχανάκια Βρυξελλών τυλιγμένα με μπέϊκον στη σχάρα



Υλικά:
 - σάλτσα σόγιας
 - πιπέρι
 - σκόνη σκόρδο
 - μπέϊκον
 - λαχανάκια Βρυξελλών (κομμένα στη μέση)

(οι ποσότητες στα 2 τελευταία είναι ανάλογες - για κάθε 2 λαχανάκια υπολογίστε 1 φέτα μπέϊκον)






Οδηγίες:

1) Ανακατέψτε σε μεγάλο μπολ τα υλικά της μαρινάδας, βάλτε τα λαχανάκια, καλύψτε το μπολ, και αφήστε τη μαρινάδα για κάνα 30λεπτο.

2) Στα καλαμάκια που θα χρησιμοποιήσετε (καλύτερα μεταλλικά, αλλιώς ξύλινα μουσκεμένα σε νερό για αρκετή ώρα πριν), βάλτε πρώτα το μπέϊκον μετά ένα λαχανάκι, στη συνέχεια "διπλώστε" το λαχανάκι με το μπέΪκον και συνεχίστε έτσι, τελειώνοντας με μπέϊκον (βλ. φωτο).

3) Σε (λαδωμένη) σχάρα που καίει, πάνω από κάρβουνα, βάλτε τα καλαμάκια για περίπου 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά (προσοχή μην αρπάξει το μπέϊκον).

4) Καλή όρεξη