Σπέσιαλ κολοκυθο-καλαμποκόσουπα με μπέϊκον



Υλικά:

 - 5-6 φέτες καπνιστό μπέϊκον
 - μισή κούπα φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο
 - 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
 - 1 κιλό ψιλοκομμένη κολοκύθα
 - 1 κιλό καλαμπόκι (μάξιμουμ)
 - 2,5 κούπες γάλα (πράσινο)
 - 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - μισή κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ






Οδηγίες:

1) Σιγοψήστε το μπεϊκον μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάλτε το στην άκρη και θρυμματίστε το.







2) Στο λίπος του μπέϊκον βάλτε σχεδόν όλο το κρεμμύδι, όλο το σέλινο και όλη την κολοκύθα. Σωτάρετε ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν (κάνα 5-7λεπτο).





3) Παράλληλα, βάζοντας στην άκρη 1 κούπα καλαμπόκι, προσθέτετε όλο το υπόλοιπο στο μπλέντερ (να είναι μεγάλο) μαζί με μια κούπα γάλα. Ανακατεύετε καλά.

 


4) Προσθέτετε στο μίγμα το υπόλοιπο γάλα, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.


5)Προσθέτετε στην κατσαρόλα με την κολοκύθα το μίγμα, ανακατέψτε με το μπλέντερ χειρός και βάλτε επίσης την κούπα καλαμπόκι που είχατε φυλάξει (βήμα 3).



6) Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά για κάνα 5λεπτο (παράλληλα δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι).




7) Σερβίρετε γαρνίροντας με μπέϊκον, κρεμμυδάκι και τυρί τριμμένο.





8) Καλή όρεξη.