Υλικά:
- 125 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 250 γρ. - ή όσο πάρει γάλα (μπορείτε να βάλετε και λάϊτ)
- σπορέλαιο
Οδηγίες:
1) Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με μια μιρκή πρέζα αλάτι και φτιάχτε στο κέντρο μια λακουβίτσα.
2) Στη λακουβίτσα ρίχτε το χτυπημένο αυγό, λίγο γάλα και αρχίστε να το ανακατεύετε. Σταδιακά ρίχτε όλο το γάλα μέχρι να αποκτήσει τη ρευστότητα του επιθυμητού χυλού και αφήστε να ξεκουραστεί για κάνα 15λεπτο.
3) (Αν δεν έχετε κρεπιέρα) προθερμάνετε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι (τουλάχιστον 25 εκ. διαμέτρου).
4) Μουσκέψτε λίγο χαρτί κουζίνας σε σπορέλαιο και απλώστε το σε όλο το τηγάνι.
5) Ρίχτε μια κουταλιά του χυλού στο τηγάνι και γυρίστε το ώστε να πάει όλο το μείγμα παντού και ομοιόμορφα.
6) Μετά από 1-2 λεπτά γυρίστε προσεκτικά την κρέπα για άλλο 1 λεπτό (οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί, εσείς απλώς θέλετε να ψηθεί καλά και να πάρει χρυσαφί χρώμα).
7) Βγάλτε την κρέπα, "λαδώστε" με τον ίδιο τρόπο το τηγάνι και συνεχίστε για όλο το μείγμα.
8) Σερβίρεται με ότι θέλετε. Μερέντα, μέλι, φρούτα, τυριά και αλλαντικά, γιαούρτι, ζάχαρη κ.ο.κ.
9) Καλή όρεξη