Υλικά:
- 1 μέτριο κουνουπίδι σε μπουκετάκια
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κάρι
- 3. κ.σ. γιαούρτι
- χυμό 1/2 λεμονιού
- 2 κ.σ. ξερό δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Οδηγίες:
1) Σε κατσαρόλα με λίγο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ..
2) Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το κάρι και τη μουστάρδα.
3) Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κουνουίδι.
4) Ανακατεύτουμε καλά, προσθέτουμε νερό να τα σκεπάσει, αλάτι-πιπέρι και βράζουμε κάνα 20λεπτο.
5) Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ (ή με το μπίμερ).
6) Αν μας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό και την αφήνουμε να πάρει μια γρήγορη βράση (και μας γίνεται μάθημα να βάζουμε περισσότερο νερό εξαρχής...)
7) Την αφήνουμε να πιάσει θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε προσθέτοντας το γιαούρτι, το λεμόνι και το δυόσμο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
8) Καλή όρεξη.