Corn dogs



Υλικά:
 - 12 λουκάνικα Φρανκφούρτης
 - άλλα τόσα καλαμάκια (αν είναι ξύλινα, τα βάζουμε στο νερό για καμιά ώρα)
 - μια κούπα καλαμποκάλευρο
 - μια κούπα αλεύρι
 - 2 κουταλιές μπέϊκιν πάουντερ
 - αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
 - 1 αυγό
 - μια κούπα γάλα (πλήρες)
 - σπορέλαιο για το τηγάνισμα






Οδηγίες:

1) Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέϊκιν, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.




2) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το γάλα και τη ζάχαρη (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο μέλι). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.




3) Προσθέτουμε το ένα μείγμα στο άλλο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν χρειάζεται προσθέτουμε έξτρα γάλα (ή καλαμποκάλευρο αναλόγως).





4) Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι να κάψει το λάδι.


5) Περνάμε τα λουκάνικα στα καλαμάκια.




6) Σε ψηλό ποτήρι ή βαζάκι βάζουμε μείγμα (μέχρι τα 3/4 περίπου του ύψους) και βουτάμε μέσα το λουκάνικο, να πάει το μείγμα παντού. Εναλλακτικά μπορούμε απλά να βουτήξουμε τα καλαμάκια στο κουρκούτι και με ένα κουτάλι να ρίξουμε σε όλο το μήκος του λουκάνικου...


7) Βουτάμε τα καλαμάκια στο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά (να πάρει χρώμα παντού το μείγμα γύρω από το λουκάνικο).




8) Μετά το τηγάνι βάζουμε τα corn dogs σε χαρτί κουζίνας να φύγει η πολύ λαδίλα.




9) Σερβίρουμε με όποιο ντιπ ή σάλτσα γουστάρουμε. Από απλό κέτσαπ και μουστάρδα μέχρι καυτερά, γλυκόξινα κλπ...




10) Καλή όρεξη.