Σφολιατο-ροδέλες με cranberry & brie κανελλοζαχαρομένες







Υλικά:
 - 1 πακέτο φύλο σφολιάτας
 - 4-5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
 - 250 γρ. μαλακό τυρί brie (ή και λίγο περισσότερο και σε θερμοκρασία δωματίου)
 - 1 κούπα αποξηραμένα cranberries
 - 1/4 κούπας ζάχαρη με 2 κουταλάκια κανέλλα




Οδηγίες:

1) Προθερμάνετε το φούρνο γύρω στους 200 βαθμούς και ετοιμάστε ένα ταψί με αντικολλητικό φύλο.


2) Αλευρώστε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια στον πάγκο σας και απλώστε το φύλο σφολιάτας.


3) Απλώστε μια καλή κουταλιά λιωμένο βούτυρο να πάει παντού, και πασπαλίστε το μείγμα ζάχαρης-κανέλλας (περίπου 2 κουταλιές).


4) Απλώστε το μαλακό τυρί πάνω στο φύλο. Αν δεν λιώνει εύκολα για να απλωθεί, απλά ρίξτε μικρά κομματάκια να πάνε παντού.


5) Αντίστοιχα ρίξτε και τα cranberries στο φύλο.


6) Πιάνοντας τις δύο άκρες έτσι ώστε να έχετε μπροστά σας το μακρύτερο μέρος της σφολιάτας, τυλίξτε την ώστε να γίνει ένας σφικτός σωλήνας.


7) Απλώστε και από πάνω άλλη μια κουταλιά βούτυρο και πασπαλίστε λίγη ζάχαρη με κανέλλα.


8) Με κοφτερό μαχαίρι, κόψτε ροδέλες μήκους περί το 1-1,5 εκ. (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα, το οποίο περνάτε κάτω από το ρολό και από πάνω το σφίγγετε ώστε να κοπή η ροδέλα).



9) Τοποθετήστε τις ροδέλες στο ταψί, και αν θέλετε πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και cranberries.


10) Ψήστε για 15 - 20 λεπτά.


11) Αφήστε τα να κάτσουν 2 λεπτάκια και σερβίρετε.


12) Καλη όρεξη!