Για 4 σνίτσελ
Υλικά:
- 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλο
- 500 γρ. γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ξερό θυμάρι, σκόρδο σκόνη
- 250 γρ. (περίπου) αλεύρι
- 3 αυγά
- 250 γρ. (περίπου) φρυγανιά - κορν φλέϊκς τριμμένα (μόνα τους ή σε συνδυασμό) ή και με λίγη παρμεζάνα και λίγο μοσχοκάρυδο
Οδηγίες:
1) Κόβουμε τα στήθη στη μέση οριζόντια (πολύ προσεκτικά), ώστε να γίνουν το ίδιο πλατιά αλλά πιο λεπτά.
2) Τα βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και τα χτυπάμε να μαλακώσουν - λεπτύνουν (ή αν έχουμε το ειδικό εργαλείο χτυπήματος, τα χτυπάμε με αυτό...).
3) Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, μαζί με τα υλικά της μαρινάδας: γιαούρτι, λίγη πάπρικα, ξερό θυμάρι και (αν θέλουμε) λίγη σκόνη σκόρδο. Ανακατεύουμε, κλείνουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για κάνα δύωρο (τουλάχιστον).
4) Βάζουμε σε 3 διαφορετικά μπολάκια το αλεύρι, τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά (ή το μείγμα μας), ετοιμάζουμε ταψί με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200.
5) Αφού βγάλουμε τα κοτόπουλα από τη μαρινάδα, τα καθαρίζουμε από τα (πολλά) υπολλείματα της μαρινάδας και τα περνάμε διαδοχικά από τα μπολ (αλεύρι, αυγά, τριμμένο μείγμα).
6) Τα απλώνουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για κάνα 20λεπτο (αναλόγως το φούρνο...).
7) Καλή όρεξη.