Συνοδεύουν τα περισσότερα κλασσικά αγγλικά γεύματα, επίσης τα - δυναμωτικά - πρωινά τους, όπως και επιδόρπια...
Υλικά:
- ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 ml γάλα
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 225 βαθμούς.
2) Σε μια φόρμα για κεκάκια, βάλτε λίγο λαδάκι σε κάθε θήκη (ίσα που να στάξει λίγο στον πάτο, όχι παραπάνω).
3) Βάλτε τη φόρμα στο φούρνο για κάνα 10λεπτο, να ζεσταθεί καλά.
4) Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
5) Προσεκτικά - μην καείτε - βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο, και ρίξτε το μείγμα στις θήκες. Να πάει παντού η ίδια ποσότητα.
6) Βάλτε τη φόρμα στο φούρνο για κάνα 15λεπτο (ή μέχρι να φουσκώσουν και ξεροψηθούν καλά).
7) Καλή όρεξη.