Εύκολο, γρήγορο, χορταστικό και νηστίσιμο.
Υλικά:
- 1/2 κιλό πατάτες (και γλυκοπατάτες αν θέλετε) καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 2-3 σκ. σκόρδο σε λεπτοκομμένες φέτες
- 1 κ.γ. μέλι
- 1,5 κ.γ. μουστάρδα
- χυμός από 1/2 πορτοκάλι
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- δεντρολίβανο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Οδηγίες:
1) Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
2) Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 45 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από τις ποσότητες και ποιότητες πατάτας, το φούρνο κλπ.).
3) Ίσως χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος να προστεθεί λίγο νερό (σταδιακά πάντα) για να μην στεγνώσουν οι πατάτες και κολλήσει το μέλι στο ταψί.
4) Καλή όρεξη.