Υλικά:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- (περίπου) 500 γρ. κοτόπουλο (καλύτερα ξεκοκαλισμένο μπούτι), κομμένο σε μπουκιές
- αλάτι - πιπέρι
- 1 φλ. ντοματίνια
- 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όσο ψιλοκομμένο θέλετε)
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο (καλύτερο φρέσκο)
- 1,5 φλ. ζωμός κοτόπουλο
- 2 κ.σ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- ρύζι φρεσκοβρασμένο (καλύτερα καστανό...) για 4 άτομα
- 3 φλ. φρέσκο σπανάκι (baby)
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες:
1) Σε προθερμασμένο ψηλό τηγάνι (μετριο-δυνατή φωτιά) ρίξτε λάδι και στη συνέχεια το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώστε και ψήστε 4-5 λεπτά να πάρει χρώμα.
2) Προσθέστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Αφήστε να ψηθούν όλα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
3) Σε μπολ ανακατέψτε το ζωμό με το αλεύρι μέχρι να "δέσουν" και ρίξτε το στο τηγάνι. Ανακατέψτε, ξύστε λίγο τον πάτο από τυχόν κολλημένα κομματάκια και αφήστε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά (άλλα 3-4 λεπτά).
4) Βάλτε το φρεσκοβρασμένο ρύζι σε μπολ (αμέσως μόλις βγει από το κατσαρολάκι) και προσθέστε το σπανάκι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα σχετικά αλατοπίπερα. Ανακατέψτε καλά (το σπανάκι θα μαλακώσει από τη θερμοκρασία του ρυζιού) και χωρίστε το μείγμα σε 4 πιάτα.
5) Προσθέστε πάνω από το σπανακόρυζο το μείγμα του τηγανιού με το κοτόπουλο.
6) Καλή όρεξη.