Ενδιαφέρουσα και αρκετά γρήγορα παραλλαγή για φτερούγες στο φούρνο, με έξτρα γεύση...
Υλικά:
- γύρω στις 16 φτερούγες κοτόπουλου
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- 2 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο
- 4 κουταλιές σούπας σόγια (μου μέσα) σος
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κουταλιά σούπας ρυζόξιδο
- 1 φλυτζάνι σουσάμι
Οδηγίες: 1) Κόβετε τις φτερούγες σε τρία κομμάτια την καθεμία. Τις άκρες μάλλον τις πετάτε γιατί με αυτή τη συνταγή δεν θα βγουν και τραγανές... 2) Βάζετε στο μπλέντερ σκόρδο, τζίντζερ, σησαμέλαιο, σόγια σος, μέλο, ρυζόξιδο και το μισό σουσάμι. Ανακατεύετε καλά και μαρινάρετε τις φτερούγες στο ζουμί (για όση ώρα θέλετε, αλλά να προλάβει να πάρει γεύση το κρέας...) 3) Τα βάζετε όλα σε ταψί (μαζί με το ζουμί), και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι (ή με όσο θέλετε). Ψήνετε για κάνα 20λεπτο από κάθε πλευρά γύρω στος 200 βαθμούς (αναλόγως του φούρνου). 4) Καλή όρεξη | ||