Υλικά:
- 500 γρ. ρεβύθια
- 300 γρ. λουκάνικο (καλό) κομμένο σε μπουκιές
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και 2 ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη (αν θέλετε και μία μικρή καυτερή)
- 1-2 φύλα δάφνης
- μαϊντανός
- δεντρολίβανο
- ρίγανη
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες:
1) Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
2) Την άλλη μέρα τα βράζουμε για κάνα 10λεπτο, τα ξαφρίζουμε και τα τρίβουμε να φύγουν όσες περισσότερες φλούδες ρεβυθιών.
3) Στο πλάϊ, βάζουμε το λουκάνικο να σωταριστεί και να φύγουν τα πολλά λίπη.
4) (στο ίδιο σκεύος) τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και κατά το τέλος βάζουμε το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά.
5) Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για κάνα 15λεπτο.
6) Σε πήλινη γάστρα, απλώνουμε τα ρεβύθια, τη σάλτσα και τα λουκάνικα. Από πάνω ρίχνουμε το μαϊντανό, και απλώνουμε τις ροδέλλες κρεμμυδιού και ντομάτας.
7) Ψήνουμε με κλειστό καπάκι στο φούρνο για κάνα 2ωρο, ελέγχοντας ανά μισάωρο τη γάστρα. Αν θέλει συμπλήρωμα σε υγρά, βάζουμε λίγο νεράκι.
8) Λίγο πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να πάρει και λίγο χρώμα από πάνω.
9) Καλή όρεξη.