Υλικά:
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 200 γρ. ανθότυρο (προτείνεται Κρήτης)
- 8 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε 3-4 κομμάτια η καθεμία
- 100 ml λευκό κρασί
- 12 φύλα σπανάκι
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα. Τα τοποθετούμε στο ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι (προσοχή...) τα ανοίγουμε σιγά σιγά από τη μία πλευρά (σα να σχηματίζουμε φάκελο).
Προσοχή, η τομή να περιορίζεται στη μία πλευρά του φιλέτου, ώστε τα πλαϊνά και το κάτω μέρος να μπορούν να κρατήσουν τη γέμιση.
2) Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Ανθότυρο, λιαστές ντομάτες, φρυγανιά, σκόρδο, σπανάκι και λίγο αλατοπίπερο. Τα λάδι της λιαστής ντομάτας πρέπει να φτάνει για το δέσιμο της γέμισης.
3) Βάζουμε τη γέμιση στα φιλέτα και τα κλείνουμε από την πλευρά της τομής με οδοντογλυφίδες..
4) Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο (και βαθύ) τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα. Όταν πάρουν καλό χρυσαφί χρώμα σβήνουμε με το κρασί, αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά, γυρνώντας τα κι από τις δύο πλευρές.
Ένα καλό τρικ, είναι να πάρετε μια λαδόκολα, λίγο μεγαλύτερη από την επιφάνεια του τηγανιού, να την τσαλακώσετε καλά με τα χέρια σας και να την βάλετε κάτω από την ανοιχτή βρύση να βραχεί καλά.
Στη συνέχεια την τεντώνετε λίγο, πετάτε το πολύ νερό και τη βάζετε πάνω από το κοτόπουλο στο τηγάνι.
Έτσι θα κρατηθεί ζουμερό το φιλέτο, αλλά παράλληλα θα ψήνεται και καλά.
Αυτό θα το κάνετε και για τις δύο πλευρές των φιλέτων.
Σημ: η συνταγή αυτή μπορεί να μαγειρευτεί και στον ατμομάγειρα, για περίπου 45 λεπτά...
5) Μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο μπορείτε να ετοιμάσετε μια συνοδευτική σος, ανακατεύοντας 2 μέρη γιαούρτι 2% με 1 μέρος μουστάρδα. Όταν θα βγάλετε το κοτόπουλο από το τηγάνι, μπορείτε να τη βάλετε στο ζουμάκι που θα έχει απομείνει και να την αφήσετε για λίγα λεπτά να δέσει.
6) Βγάζοντας τα φιλέτα, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε με ρυζάκι, τη σος και λευκό κρασί (υποχρεωτικά).
7) Καλή όρεξη.