Στρογγυλά φασολάκια φούρνου με κρεμμυδο-τυρένια κρούστα


Υλικά:
- γύρω στο 1,5 κιλό καθαρισμένα και κατεψυγμένα στρογγυλά φασολάκια, 
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες,
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες,
- 1/2 κιλό (λευκά) μανιτάρια, κομμένα στα 4,
- 2 κ.σ. αλεύρι,
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο,
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος,
- 1/4 κούπας νερό,
- 4 κ.σ. βούτυρο,
- αλάτι, πιπέρι

υλικά κρούστας (επικάλυψης)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο,
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλλες,
- 1 κούπα breadcrumbs (μείγμα που εμείς φτιάχνουμε στο multi με ψωμί ολικής, special K, κάνα μυρωδικό, λίγο σκορδάκι, αλατοπίπερο και ότι άλλο σας αρέσει),
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα,
- λίγο νερό.



Οδηγίες:

1) Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό, για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, και μετά τα βάζουμε σε μεγάλο σουρωτήρι να στραγγίζουν.


2) Σε μεγάλο τηγάνι σε μετριοδυνατή φωτιά, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά με το λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.


3) Προσθέτουμε το βούτυρο και τα μανιτάρια και συνεχίσουμε να ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά.


4) Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Κατά τη διαδικασία το αλεύρι ίσως κολλήσει λίγο στον πάτο, δεν πειράζει.


5) Ανακατεύουμε το νερό με την κρέμα και τα περιχύνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να πήζει (θα μαζέψει και ότι έχει "κολλήσει" στον πάτο του τηγανιού). Μετά από 2-3 λεπτά το βγάζουμε από τη φωτιά.


6) Ρίχνουμε στο τηγάνι τα φασόλια και ανακατεύουμε να πάει παντού η κρεμώδης σάλτσα που φτιάξαμε.


7) Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε πυρέξ (το οποίο μετά θα βάλουμε στο φούρνο και με αυτό θα σερβίρουμε στο τέλος...) και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς.


8) Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και ανακατεύουμε καλά (με τα χέρια).
Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε κανονικά onion rings, αλλά έχει πολύ περισσότερη βαβούρα...


9) Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από τα φασόλια στο πυρέξ, και ψήνουμε για κάνα 20λεπτο (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω, θα το δείτε...).


10) Το αφήνουμε να κάτσει κάνα 10λεπτο τουλάχιστον και το σερβίρουμε όπως είναι.


11) Καλή όρεξη.