Υλικά:
- 1 κ. χοιρινή τηγανιά (πλυμένα και στεγνωμένα κομμάτια)
- 1 κ. πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)
- 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 200 γρ. φέτα ή γραβιέρα ή ότι άλλο τυρί θέλετε (αν θέλετε)
- 2 πράσινες πιπεριές σε φέτες (ή κόκκινες ή ...)
- 1 κρεμμύδι (μεγάλο) σε φέτες
- 3-4 κ.σ μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
Οδηγίες:
1) Βάζουμε τις πατάτες και το κρέας στη γάστρα και ρίχνουμε μουστάρδα, λάδι, ρίγανη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.
2) Βάζουμε στη γάστρα τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τις ντομάτες και λίγο νερό (περίπου μισό φλ.)
3) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, με κλειστό καπάκι για 1,5 ώρα και μετά για άλλη μισή ώρα χωρίς καπάκι (όταν βγάλουμε το καπάκι κοιτάμε μη θέλει λίγο νεράκι ακόμα...).
4) Προς το τέλος προσθέτουμε τα τυριά (αν θέλουμε).
5) Καλή όρεξη