Υλικά:
- 3 κολοκυθάκια (όσο πιο μακρουλά γίνεται) κομμένα στη μέση (στο μήκος τους)
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 100 γρ. φέτα διαλυμένη στο χέρι (και περισσότερη αν θέλετε)
- 8-10 φύλα δυόσμου
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ξύσμα 1 λεμονιού
- ο χυμός του λεμονιού
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
Οδηγίες:
1) Ετοιμάστε μέτρια φωτιά στο γκριλ και λαδώστε τη σχάρα.
2) Λαδώστε τα κολοκύθια και ρίξτε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
3) Βάλτε τα κολοκύθια στη σχάρα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά, και μετά γυρίστε τα από την ανάποδη για άλλο τόσο. Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο, για να μπορέστε να τα πιάσετε.
4) Για να φτιάξετε τις βαρκούλες, πάρτε κουταλάκι του γλυκού και αφαιρέστε την ψύχα από τα κολοκύθια. Πάρτε μόνο το "ζουμερό" μέρος, και τοποθετήστε το σε μπολ.
5) Στο μπολ με την ψύχα των κολοκυθιών (αν θέλετε αφαιρέστε από την ψύχα την πολύ υγρασία με χαρτί κουζίνας), ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά. Δηλ. ντοματίνια, φέτα, φρ. κρεμμυδάκι, μυρωδικά, ξύσμα & χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αλάτι (προσεκτικά λόγω φέτας), λάδι και ρίγανη κατά βούληση.
6) Βάλτε το μείγμα στην κοιλότητα κάθε βαρκούλας και σερβίρετε.
7) Καλή όρεξη.