Κουνουπιδομπέργκερ


Υλικά:
 - 1 κουνουπίδι
 - 1/2 φλ. γάλα 
 - 1/2 φλ. νερό
 - 3/4 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
 - 2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
 - 2 γ.κ. κρεμμύδι σκόνη
 - 1 κ.γ. κύμινο
 - 1 κ.γ. πάπρικα
 - λίγο βούτυρο (λιωμένο)
 - αλάτι, πιπέρι
 - 1/2 φλ. κάποια (έτοιμη προφανώς) καυτερή (λιγότερο ή περισσότερο) κόκκινη σάλτσα
 - κάποια λευκή (τύπου ranch) σάλτσα 
 - 4-5 ψωμάκια για burgers
 - ότι άλλο υλικό θέλετε στο burger, όπως κρεμμύδι, ντομάτα, μαρούλι, τουρσί κ.ο.κ.




Οδηγίες:

1) Απλώστε λαδόκολλα σε ταψί και βάλτε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 220.

2) Καθαρίστε το κουνουπίδι, κόψτε το στη μέση και στη συνέχεια σε κομμάτια (σαν μεγάλα μπιφτέκια - βλ. φωτο).Ότι περισσέψει το φυλάτε για άλλες συνταγές ή και απλά αν το βάλετε στο φούρνο ψεκασμένο με λάδι και αλάτι-πιπέρι-κάποιο άλλο μπαχαρικό, θα είναι ωραίο...

3) Σε μπολ ανακατέψτε αλεύρι, γάλα, νερό, μπαχαρικά και αλατοπίπερα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4) Σε σκεύος φαρδύ και σχετικά ρηχό (να χωράνε τα κομμάτια του κουνουπιδιού), ρίξτε το κουρκούτι και ρίξτε (ένα ένα) όλα τα κομμάτα κουνουπιδιού, να πάει παντού, και μετά τοποθετήστε τα στο ταψί.

5) Ψήστε για 20-25 λεπτά και στο μεταξύ ετοιμάστε και την κόκκινη (τύπου buffalo) σάλτσα, ανακατεύοντας τη με το λιωμένο βούτυρο (αν θέλετε να ετοιμάσετε δικιές σας buffalo & ranch sauce το ίντερνετ είναι γεμάτο εύκολες συνταγές).

6) Βγάλτε τα κουνουπίδια από το φούρνο, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν για να μπορέσετε να τα "δουλέψετε", απλώστε την buffalo σάλτσα να πάει παντού (αλλάξτε λαδόκολλα γιατί θα έχει γίνει χάλια), και ψήστε στο φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά.

7) Όταν βγάλετε από το φούρνο, φτιάξτε τα burgers, βάζοντας λευκή-ranch σάλτσα και στις δυό πλευρές του ψωμιού, το κουνουπίδι, κρεμμύδι, ντομάτα, μαρούλι και ότι άλλο υλικό προτιμάτε.

8) Καλή όρεξη.