Μια βασική συνταγή, η οποία επιδέχεται πολλών διαφορετικών επιλογών στις σάλτσες.
Υλικά:
- 2 φλ. bbq sauce (δικιά σας ή όποια αγοραστή σας αρέσει)
- χυμό από 1 λάϊμ
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ταμπάσκο (ή άλλη καυτερή σάλτσα), αν θέλετε όσο θέλετε
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κιλό κοτόπουλο (κομμάτια στήθος - μπούτια)
Οδηγίες:
1) Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις σάλτσες, το χυμό λάϊμ, το μέλι και αλατοπίπερο (φυλάξτε λίγο σε ένα κυπελλάκι για αργότερα).
2) Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε να πάει παντού. Αφήστε το λίγο (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα...).
3) Ανάψτε το γκριλ (κάρβουνου, γκαζιού, ηλεκτρικό, ότι έχετε) και αφήστε 10 λεπτά να κάψει η σχάρα. Λαδώστε τη και λίγο...
4) Απλώστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ψήστε τα (το στήθος περίπου 7-8 λεπτά κάθε πλευρά και τα μπούτια λίγο παραπάνω). Προς τα τελευταία λεπτά απλώστε και λίγη σάλτσα με ένα πινέλο (από αυτή που είχατε σώσει νωρίτερα).
5) Καλή όρεξη.
Υλικά:
- 2 φλ. bbq sauce (δικιά σας ή όποια αγοραστή σας αρέσει)
- χυμό από 1 λάϊμ
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ταμπάσκο (ή άλλη καυτερή σάλτσα), αν θέλετε όσο θέλετε
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κιλό κοτόπουλο (κομμάτια στήθος - μπούτια)
Οδηγίες:
1) Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις σάλτσες, το χυμό λάϊμ, το μέλι και αλατοπίπερο (φυλάξτε λίγο σε ένα κυπελλάκι για αργότερα).
2) Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε να πάει παντού. Αφήστε το λίγο (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα...).
3) Ανάψτε το γκριλ (κάρβουνου, γκαζιού, ηλεκτρικό, ότι έχετε) και αφήστε 10 λεπτά να κάψει η σχάρα. Λαδώστε τη και λίγο...
4) Απλώστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ψήστε τα (το στήθος περίπου 7-8 λεπτά κάθε πλευρά και τα μπούτια λίγο παραπάνω). Προς τα τελευταία λεπτά απλώστε και λίγη σάλτσα με ένα πινέλο (από αυτή που είχατε σώσει νωρίτερα).
5) Καλή όρεξη.