Jambalaya (ψιλοδικιά μας...)



Υλικά:

- καμιά 12αριά μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
- 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
- 2 λουκάνικα (όσο πιο πικάντικα, τόσο το καλύτερο) κομμένα σε κομμάτια
- 1 λίτρο ζωμός κοτ. (ή και λίγο παραπάνω μπας και χρειαστεί)
- λίγο λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη
- 1 σέλερυ κομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 φύλα δάφνης
- 2 κουτ. Worcestershire (γούστερ!) sauce
- λίγο ταμπάσκο (αν θέλετε ή όσο θέλετε)
- 1 κούπα ρύζι
- αλάτι, πιπέρι
- "creole" μείγμα μπαχαρικών (πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, σκόμη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, πιπέρι καγιέν, ρίγανη, θυμάρι)








Οδηγίες:

1) Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις γαρίδες και το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών, και αφήστε το στην άκρη (ίσως θέλετε να τα μαρινάρετε ξεχωριστά, θα το χρειαστείτε αργότερα...)





2) Σε βαθύ τηγάνι, βάλτε λίγο λάδι και σε μετριοδυνατή φωτιά ρίξτε το κρεμμύδι, σέλερυ, πιπεριές, λουκάνικα και το κοτόπουλο. Ανακατεύετε για 3 λεπτά.






3) Προσθέστε σκόρδο, ντομάτες, φύλα δάφνης, γούστερ σος, ταμπάσκο και το ρύζι και ανακατέψτε.





4) Χαμηλώστε τη φωτιά (στο μέτριο) και ρίξτε το ζωμό (λίγο λίγο καλύτερα) ανακατεύοντας για κάνα 10λεπτο (ή μέχρι να αρχίσει να "γίνεται" το ρύζι).




5) Ρίξτε και τις γαρίδες και αφήστε το άλλα 5 λεπτά.


6) Δοκιμάστε για αλάτι, πιπέρι και έξτρα μείγμα μπαχαρικών και σερβίρετε.






7) Καλή όρεξη.