Στο άκουσμα και μόνο της λέξης, πολλοί φρικάρουν και σκέφτονται θερμίδες, λιπαρά και άλλα τέτοια.
Δεν είναι τυχαίο όμως ότι αποτελεί το βασικότερο ίσως συστατικό της γαλλικής κουζίνας, το οποίο χρησιμοποιείται στις περισσότερες συνταγές.
Ο λόγος; Μα είναι απλό. Αλλάζει εντελώς τη γεύση, το άρωμα και την υφή του φαγητού μας, ανεβάζοντάς τα σε εντελώς άλλο επίπεδο.
Δοκιμάστε το εξής:
Την επόμενη φορά που θα ψήσετε μπριζολίτσα στο σχαροτήγανο (ή σε ένα κανονικό αντικολλητικό τηγάνι), αφού την αλοίψετε καλά με ηλιέλαιο και αλατοπίπερα και την ψήσετε, 2 λεπτά πριν τη βγάλετε, πετάξτε στο τηγάνι ένα κομματάκι βούτυρο (όσο ένας κλασσικός αναπτήρας bic).
Όταν λιώσει το βούτυρο, απλώστε και λίγο πάνω από τη μπριζόλα με ένα κουτάλι.
Βγάλτε τη μπριζόλα, αφήστε τη 5 λεπτά να ξεκουραστεί και δοκιμάστε. Θα τη λατρέψετε.