Υλικά:
- 2 κούπες ηλιέλαιο
- 2 κούπες (καλό) λευκό κρασί
- 1/2 κουταλάκι γλ. αλάτι
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- τυρί τριμμένο ή σουσάμι (αναλόγως τις προτιμήσεις ή αν το θέλουμε νηστίσιμο)
Οδηγίες:
1) Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το κρασί και το αλάτι.
2) Προσθέτουμε σιγά σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι, μέχρι να έρθει και να γίνει μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
3) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
4) Πλάθουμε τη ζύμη σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
5) Τα βουτάμε στο τυρί (ή σουσάμι αν τα θέλουμε νηστίσιμα).
6) Απλώνουμε τα μπαστουνάκια σε ταψί (πάνω σε λαδόκολα)
5) Ψήνουμε για κάνα 20λεπτο.
6) Καλή όρεξη.