Συντήρηση τροφίμων


Ένας τρόπος για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής κάποιων τροφίμων (εκτός της κατάψυξης) είναι η μεμβράνη.

Η μεμβράνη περιορίζει την πρόσβαση των αερόβιων μικροβίων στα τρόφιμά μας, και έτσι αυτά διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς συνέπειες.

Καλή πρακτική είναι επίσης με τη μεμβράνη να μην καλύπτουμε το μπολ, αλλά να την φέρνουμε σε επαφή απευθείας με το τρόφιμο, περιορίζοντας έτσι τον αέρα και τα μικρόβια που κουβαλάει.

Είναι σαν την παραδοσιακή μέθοδο με το λάδι στην ανοιχτή κονσέρβα ντοματοπελτέ.