Υλικά:
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (βρασμένο ή ωμό)
- 2 φλ. καλαμπόκι (κονσέρβα ή κατεψυγμένο)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομένα
- 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο (αν δεν έχουμε βάζουμε ελαιόλαδο)
- 1 lt ζωμό κοτόπουλο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. κορν φλάουερ
- αλάτι
Οδηγίες:
1) Ψιλοκόβουμε (σε λεπτές & κοντές λωρίδες ή κομματάκια) τα φιλέτα κοτόπουλου.
2) Σε κατσαρόλα σωτάρουμε στο σησαμέλαιο το κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο.
3) Ρίχνουμε το ζωμό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλάτι.
4) Πολτοποιούμε το μισό καλαμπόκι και το ρίχνουμε όλο (πολτοποιημένο και μη) στη σούπα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για κάνα 20λεπτο.
(σημ: αν το κοτόπουλο είναι ήδη μαγειρεμένο, δεν χρειάζεται να περιμένουμε τόσο...)
5) Διαλύουμε το κρον φλάουρ σε 2-3 κ.σ. κρύο νερό και το ρίχνουμε στη σούπα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε.
6) Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας και σερβίρουμε.
7) Καλή όρεξη.