Σουτζουκάκια οσπρίων


Υλικά:

Για τα σουτζουκάκια:
 - 200 γρ. φακές (έτοιμες - βρασμένες)
 - 200 γρ. φασόλια (επίσης έτοιμα)
 (τα παραπάνω 400-500 γρ. οσπρίων μπορείτε να τα σπάσετε και στα 3, βάζοντας και ρεβύθια)
 - 1 κολοκύθι τριμμένο
 - 1 κρεμμύδι τριμμένο
 - 1 καρότο τριμμένο
 - 1 κ.σ. κόλιανδρο (ή μαϊντανό)
 - 6 κ.σ. βρώμη (στο μούλτι για να γίνει σκόνη)
 - 1 αυγό
 - κύμινο, αλάτι, πιπέρι


Για τα σάλτσα:
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
 - 1 φλ. κόκκινο κρασί
 - 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
 - 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
 - πιπέρι, αλάτι, κύμινο (λίγο), ζάχαρη (λίγη)
 - ελαιόλαδο




Οδηγίες:

1) Πολτοποιούμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια, τα πλάθουμε στο κλασσικό σχήμα και τα αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξουν.

2) Σωτάρουμε τα σουτζουκάκια σε λίγο λάδι, για 2-3 λεπτά από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε.

3) Σωτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα με το μαϊντανό και τα μπαχαρικά. Τα αφήνουμε να βράσουν 15 - 20 λεπτά.

4) Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια για 3-4 λεπτά (δεν πολυ-ανακατεύουμε για να μη διαλυθούν).

5) Τα βγάζουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με ρύζι.

6) Καλή όρεξη.