Τέλεια τηγανητά με τραγανή κρούστα


Οδηγίες για τέλεια τηγανητά:

Τα υλικά είναι απλά.

Ένα δοχείο με άλμη (νερό και λίγο αλάτι) και ένα δοχείο με μείγμα αλευριού.

Το σωστό μείγμα αλευριού είναι ένα μέρος αλεύρι 70άρι και μισό/μισό καλαμποκίσιο και ψιλό σιμιγδάλι. Το σιμιγδάλι πολλοί το αντικαθιστούν με γάλα σκόνη ή και πουρέ σκόνη.

Η διαδικασία είναι επίσης απλή.

Βουτάμε τα υλικά μας στην άλμη και τα στραγγίζουμε.

Τα περνάμε από το μείγμα αλευριού και μετά τα ξαναβουτάμε με στιγμιαία κίνηση στην άλμη και κατευθείαν στο καυτό ηλιέλαιο.

Έτσι έχουμε και τέλειο χρυσαφί χρώμα, και τραγανή κρούστα και καθαρό λάδι για επόμενες χρήσεις.