Κουρκούτι


Κουρκούτι, ως γνωστόν, είναι ο χυλός αυτός που παίρνει τη μορφή κρούστας γύρω από ότι θέλουμε να μαγειρέψουμε (κυρίως να τηγανίσουμε).

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λαχανικά (π.χ. onion rings, κολοκυθάκια κλπ), ψάρια και θαλασσινά (π.χ. καλαμαράκια).

Από τις διάφορες παραλλαγές, μάλλον η πιο επιτυχημένη είναι η εξής:

1,5 κούπα αλεύρι, 1,5 κούπα μπύρα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά), αλάτι, πιπέρι.

Στο παραπάνω τολμήστε και το εξής: Προσθέστε 3 καλές κουταλιές πουρέ σε σκόνη. Το αποτέλεσμα θα είναι ενισχυμένη υφή και γεύση.

Προϊόντα όπως τα onion rings, αφού τα βουτήξουμε στο χυλό, μπορούμε να τα περάσουμε και από μείγμα τριμμένης φρυγανιάς, και το αποτέλεσμα θα είναι σούπερ νόστιμο και σούπερ τραγανό.