Καυτερή (αναλόγως των γούστων), βραζιλιάνικη (εξωτική και μη συνηθισμένη, αλλά με σχετικά εύκολα υλικά), σούπα (ότι πρέπει για μια κρύα νύχτα), γαλοπούλας (και light!!!!)...
Υλικά:
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 καυτερή πιπεριά (με ή χωρίς τα σπόρια) ψιλοκομμένη (αν δεν θέλετε πολύ κάψιμο μην την βάλετε όλη...)
- 1 κ.σ. λιωμένο φρέσκο τζίντζερ
- 750 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- 350 ml light μπύρα (ή χωρίς αλκοόλ)
- 1 φλ. ζωμό κότας
- 1/4 φλ. ψημένα ή καβουρδισμένα) ανάλατα φυστίκια, θρυμματισμένα
- 3 φλ. ψιλοκομμένη γαλοπούλα (από περίσσεμα ή βραστή)
- 1/2 φλ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1/3 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. χυμό λάϊμ
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε λάδι και ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
2) Προσθέστε την πιπεριά και το τζίντζερ, για άλλο 1 λεπτό.
3) Ρίξτε ντομάτες, μπύρα και ζωμό, ανακατέψτε και αφήστε το να πάρει βράση.
4) Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε (με σκεπασμένη κατσαρόλα) για κάνα 20λεπτο.
5) Ρίξτε στην κατσαρόλα τα φυστίκια, τη γαλοπούλα και το γάλα καρύδας. Δυναμώστε να πάρει βράση και ξαναχαμηλώστε και αφήστε το για κάνα 5λεπτο (χωρίς καπάκι).
6) Προσθέστε κόλιανδρο, μαϊντανό, λάϊμ, αλατοπίπερο και σιγοβράστε για κάνα 5λεπτο ακόμα.
7) Καλή όρεξη.