Το κόψιμο των διαφόρων μυρωδικών και βοτάνων (π.χ. μαϊντανός) που βλέπουμε στην τηλεόραση από τηλε-μάγειρες με γρήγορες, μανιώδεις και ζογκλερικές κινήσεις είναι λάθος.
Κατ' αρχάς άμα το κάνει ερασιτέχνης μάγειρας (ή ακόμα και ερασιτέχνης ζογκλέρ) μάλλον θα τραυματιστεί.
Δεύτερον, αυτό γίνεται κάποιες φορές μόνο σε επαγγελματικές κουζίνες και μόνο όταν είναι ανάγκη, λόγω πίεσης χρόνου.
Τρίτον, όταν κόβονται με τέτοιο γρήγορο και άγαρμπο τρόπο τα μυρωδικά, παρατηρούνται πάνω στο ξύλο κοπής πολλά κατάλοιπα (πρασινίλα μέσα στις χαρακιές), μέσα στα οποία βρίσκεται το 50% των αρωμάτων και βιταμινών που θέλουμε στο φαγητό μας.
Ο προτεινόμενος τρόπος κοπής είναι σε καθαρό ξύλο κοπής, με καλό μαχαίρι να κόβουμε ήρεμα τα λαχανικά μας, με ένα πέρασμα κάθε φορά ώστε να μην τραυματίζονται.