Δέσιμο σάλτσας


Ο χρόνος πάντα είναι λίγος, η κούραση μεγάλη, η πείνα μεγαλύτερη και η υπομονή για πειραματισμούς μικρή.

Για τους παραπάνω λόγους υπάρχει το corn flour.

Ξεκινάμε για το δέσιμο σάλτσας με τον πιο απλό και κοινό τρόπο της συμπύκνωσης μέσω της ελάττωσης του νερού. Βράζουμε δηλαδή σε χαμηλή φωτιά εξατμίζοντας το παραπανίσιο νερό.

Ένας άλλος τρόπος είναι το roux (ρου), το μείγμα ίσων μερών αλευριού και βουτύρου. Δημιουργούμε την πάστα από αλεύρι και βούτυρο (προσοχή, δε θέλει μεγάλες ποσότητες) και εκεί ρίχνουμε τη σάλτσα μας.

Επίσης μπορείτε να πουράρετε με αλεύρι τη σάλτσα κατά το σοτάρισμα, το οποίο δημιουργεί και πάλι κάποιο είδος ρου με το αλεύρι και το λάδι.

Αν τα παραπάνω φαίνονται πολύπλοκα ή χρονοβόρα ...τότε η λύση είναι άσπρη, λέγεται κορν φλάουρ και σας περιμένει.