The one and only ...Mac and Cheese

Ούτε ελαφρύ είναι, ούτε νηστίσιμο, ούτε πολύ υγιεινό είναι, αλλά αυτή η αμερικανιά χορταίνει και είναι πεντανόστιμη...


Υλικά (για 4 άτομα περίπου):
 - 1 πακέτο ζυμαρικά (μακαρονάκι κοφτό ή κοραλλάκι ή ότι άλλο αντίστοιχο θέλετε)
 - 4 κ.σ. βούτυρο
 - 4 κ.σ. αλεύρι
 - 2 φλ. γάλα (σε θερμ. δωματίου)
 - 1 φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
 - 1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
 - 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
 - 1/4 φλ. bread crumbs (τριμμένο ψωμί ή φρυγανιά)
 - ελαιόλαδο
 - αλάτι, πιπέρι



Οδηγίες:

1) Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους και βάλτε τα στο πλάϊ.

2) Βάλτε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 220 βαθμούς.

3) Σε βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) και σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο και σταδιακά προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.

4) Ενώ ανακατεύετε προσθέστε σταδιακά το γάλα, και συνεχίστε για 4-5 λεπτά (μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή).

5) Αλατοπιπερώστε, βγάλτε από τη φωτιά και αμέσως προσθέστε το τσένταρ, τη μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

6) Προσθέστε και τα έτοιμα ζυμαρικά και βάλτε όλο το μείγμα σε σκεύος για τον φούρνο (κάποιο πυρέξ ή κάτι αντίστοιχο ταψοειδές).

7) Αν στο προηγούμενο βήμα προσθέσετε σωταρισμένα κομματάκια πανσέτας, μπέϊκον, γαλοπούλας, γαρίδας, καλαμπόκι ή ότι άλλο εμπνευστείτε (ή σας περισσεύει) και το ανακατέψετε με το μείγμα ...δεν θα κάνει κακό.

8) Ρίξτε από πάνω το τριμμένο ψωμί και την υπόλοιπη παρμεζάνα, ραντίστε λίγο ελαιόλαδο και ψήστε για 20-25 λεπτά (ή μέχρι να χρυσαφίσει και ξεροψηθεί από πάνω).

9) Καλή όρεξη.