Βινεγκρέτ, ως γνωστό, είναι η γνωστή σάλτσα στιγμής που όλοι φτιάχνουμε για τις σαλάτες μας.
Συνήθως έχει βάση το ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι.
Αυτά τα δύο για να δέσουν καλύτερα χρειάζονται μια μικρή βοήθεια, από κάποιο άλλο συστατικό και να μη διαχωριστούν στο μπουκαλάκι ή στο πιάτο μας. Αυτό που οι μαγείροι ονομάζουν γαλακτοματοποιητής.
Ο πιο συνηθισμένος γαλακτοματοποιητής είναι η μουστάρδα ή το μέλι ή και τα δύο μαζί.
Μισό κουταλάκι γαλακτοματοποιητή στο ντρέσσινγκ θα μας εξασφαλίσει την τέλεια συνοχή των υλικών μας.