Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για το γνωστό κινέζικο πιάτο.
Υλικά:
Για το κοτόπουλο:
- 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
- 1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
- 2 αυγά χτυπημένα
- λάδι για τηγάνισμα (καλύτερα ηλιέλαιο)
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 1 κ.σ. λάδι
- 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη, κομμένη
- 3/4 κούπας μηλόξιδο
- 1 κ.σ. σόγια
- 1/4 κούπας κέτσαπ
- 1/2 κούπας ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα:
- ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,
- σουσάμι
Οδηγίες:
1) Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το περνάμε από το καλαμποκάλευρο και μετά από το αυγό και το τηγανίζουμε (σε καυτό λάδι) μέχρι να χρυσαφίσει και να γίνει τραγανό. Το αφαιρούμε και το βάζουμε στο πλάϊ σε χαρτί κουζίνας.
2) Σε καυτό λάδι τσιγαρίζουμε το σκόρδο και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τις πιπεριές, το μηλόξιδο, τη σόγια, το κέτσαπ και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας χαλαρά μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση.
3) Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε να πάει παντού.
4) Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο σουσάμι.
5) Καλή όρεξη.
Σερβίρεται με ρύζι...