Σοτάρισμα κρέατος


Υπάρχουν πολλά σκεύη, διάφορα κρέατα και αρκετοί τρόποι σοταρίσματος.

Ωστόσο ο βασικός και σίγουρος τρόπος είναι ένας και μοναδικός.

Ζεσταίνουμε το σκεύος μας στην επιθυμητή θερμοκρασία χωρίς λάδι.

Έπειτα ρίχνουμε ένα ελάχιστο-ανεπαίσθητο φιλμ λιπαρής ουσίας (π.χ. λάδι, βούτυρο) και απευθείας τοποθετούμε το κρέας.

Μπορούμε να μη ρίξουμε καθόλου λάδι στο σκεύος αλλά επάνω στο κρέας (να το λαδώσουμε παντού με το χέρι πριν το βάλουμε στη φωτιά). Έτσι θα πετύχουμε παντού λαδωμένο κρέας και όχι περισσευούμενο λάδι στο τηγάνι.

Σε κάθε περίτπωση για τέλειο αποτέλεσμα να θυμάστε το τρίπτυχο: "ήχος - χρώμα - γεύση".

Χωρίς το χαρακτηριστικό ήχο του τσιτσιρίσματος στο λάδι δεν έχουμε χρώμα και χωρίς χρώμα δεν έχουμε γεύση...