Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 10 σκελίδες σκόρδο, (όχι πάρα πολύ ψιλο)κομμένες
- 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (αν το θέλουμε και λίγο καυτερό)
- 1/2 κούπα γιαούρτι (λάϊτ)
- 2 κ.σ. κόλιανδρο (ή μαϊντανό) ψιλοκομμένο
- λάδι
- μυζήθρα τριμμένη
- αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες:
1) Βράζουμε τα μακαρόνια και φυλάμε λίγο από το νερό τους.
2) Σε γουόκ ή μεγάλο-ψηλό τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά.
3) Μόλις αρχίζει να ξανθαίνει το σκόρδο (αν θέλουμε το αφαιρούμε σε αυτό το σημείο) ρίχνουμε τα μακαρόνια, το νεράκι τους που είχαμε φυλάξει και στο τέλος το γιαούρτι.
4) Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε τον κόλιανδρο.
5) Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
6) Καλή όρεξη.
Σημ: Η αντίστοιχη συνταγή μπορεί να γίνει "πιο κοκκινιστή" και αντί για γιαούρτι να βάλουμε λίγο πελτέ ντομάτας.