Λάϊτ κεφτεδάκια κοτόπουλου γεμιστά με κράνμπερι


Υλικά:

 - 1/3 κούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι
 - 1/2 κιλό κιμάς κοτόπουλο
 - 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
 - 1 κούπα ψωμί ολικής, χτυπημένο στο μούλτι και μουσκεμένο με 2 κ.σ. γάλα
 - 1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 - 1/3 κούπα ψιλοκομμένο κατεψυγμένο σπανάκι (έτοιμο)
 - 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
 - 1,5 κ.σ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο
 - 1 κ.σ. σάλτσα γούστερ (Worcestershire sauce)
 - αλάτι, πιπέρι
 - 1/3 κ.σ. ματζουράνα (αν δεν βρείτε μπορείτε να την παραλείψετε ή να βάλετε μέντα ή δυόσμο)
 - 250 γρ. φρέσκα κράνμπερι
 - 1/2 κούπα ζάχαρη
 - 1/4 κούπα χυμός πορτοκάλι
 - 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
 - 1/3 κ.γ. ξέσμα λεμονιού








Οδηγίες:

1) Περάστε - για λίγο - στο μούλτι τα κουκουνάρια (αν δε βαριέστε κάντε το και στο γουδί, θα είναι καλύτερα).


2) Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα κουκουνάρια, τον κιμά, το αυγό, το ψωμί, το κρεμμύδι, το σπανάκι, την παρμεζάνα, το φασκόμηλο, τη σάλτσα, τη ματζουράνα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε τον κιμά και βάλτε στο ψυγείο για κάνα δύωρο.


3) Στο μεταξύ φτιάξτε τη σάλτσα κράνμπερι: Σε κατσαρολάκι βάλτε τα κράνμπερι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το δεντρολίβανο μέχρι να πάρουν βράση.


4) Χαμηλώστε τη φωτιά και μετά από 1-2 λεπτά αποσύρετέ το, ρίξτε το ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε λίγο και αφήστε το να κρυώσει καλά (μέχρι να μαριναριστεί και το κρέας).


5) Βάλτε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς.


6) Φτιάξτε τα κεφτεδάκια και απλώστε τα σε λαδόκολα ως εξής: πάρτε μικρό κομμάτι κιμά, πλάστε το και ανοίξτε το στο χέρι σας, βάλτε στο κέντρο ένα κράνμπερι από τη σάλτσα και σκεπάστε με ένα άλλο αντίστοιχο κομματάκι κιμά. Πλάστε προσεκτικά τα δύο κομμάτια ώστε να ενωθούν και να γίνει ένα κεφτεδάκι.


7) Ψήστε για 20-25 λεπτά και σερβίτε τα κεφτεδάκια ζεστά μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα κράνμπερι.


8) Καλή όρεξη.


Σημ.: Μπορείτε να τα φτιάξετε όλα και λίγες μέρες πριν τα χρειαστείτε και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Όταν τα βγάλετε, ζεστάνετε στο φούρνο τα κεφτεδάκια για κάνα 20λεπτο στους 120-130 βαθμούς και αφήστε τη σάλτσα κράνμπερι να αποψυχθεί φυσιολογικά (σε θερμοκρασία δωματίου).