Όλοι όσοι αγαπάνε τη μαγειρική, αγαπάνε και το ελαιόλαδο. Ιδίως το αγνό παρθένο.
Υπάρχει τρόπος να το φέρουμε σε μια εντελώς άλλη διάσταση.
Πάρτε 2 γυάλινα μπουκαλάκια και βάλτε στο ένα 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι και στο άλλο 3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο. Γεμίστε τα μπουκαλάκια με ελαιόλαδο, και φυλάξτε τα σε σκιερό μέρος, ανακινώντας αργά που και που.
Φυλάξτε τα εκεί για τουλάχιστον 10 μέρες σε σκιερό μέρος, και όταν αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε αφαιρέστε τα κλωναράκια των μυρωδικών, γιατί όπως θα κατεβαίνει σταδιακά η στάθμη του λαδιού, ότι περισσεύει και μένει ακάλυπτο θα αρχίσει να μουχλιάζει.
Την επόμενη φορά π.χ. που θα έχετε αρνάκι στο φούρνο, ραντίστε το με λάδι δεντρολίβανου πριν το σερβίρετε και θα καταλάβετε τη διαφορά...