Μανιτάρια αλά κρεμ


Συνοδεύει όλα τα ψητά κρέατα (μοσχάρια, κοτόπουλα...), σερβίρεται σαν ορεκτικό ή μεζές.

Υλικά:

 - 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (αν είναι από μέτρια και μεγαλύτερα, να κοπούν στη μέση)
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 -  3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
 - 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
 - 250 γρ. κρέμα γάλακτος
 - αλάτι, πιπέρι





Οδηγίες:

1) Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μετριοδυνατή φωτιά, και ρίχουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας.


2) Πριν σοταριστούν εντελώς ρίχνουμε και τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.


3) Όταν αρχίσουν να παίρνουν σκούρο χρώμα σβήνουμε με το κρασί.


4) Μόλις έχει εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.


 5) Σερβίρεται απευθείας (ζεστό), αν θέλουμε και με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


6) Καλή όρεξη.