Υλικά:
- 1 κιλό κιμάς (ίσα μέρη μοσχαρίσιο, χοιρινό, βοδινό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κούπα τριμμένο τυρί Πεκορίνο
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά (ή ψωμί, ή ψωμί με φρυγανιά, με ή χωρίς κάνα μυρωδικό, τυρί κ.ο.κ.)
- 1/3 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 5 φέτες ψωμί (λευκό κατά προτίμηση, τύπου "πολυτελείας")
- 2 μεγάλα αυγά
- 750 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/2 κ. σάλτσα ντομάτα (αν υπάρχει και έτοιμη marinara sauce ακόμα καλύτερα)
(σημ.: οι ποσότητες της συνταγής είναι για τραπέζι 6-8 ατόμων, προσαρμόστε αναλόγως...)
Οδηγίες:
1) Λαδώστε ένα πυρέξ (ή αντίστοιχο ταψί) και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2) Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με τα χέρια τα κρέατα, το κρεμμύδι, το Πεκορίνο, την τριμμένη φρυγανιά, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
3) Μουσκέψτε σε νερό τις φέτες ψωμί και στη συνέχεια πλάστε τις στο μείγμα του φαγητού.
4) Προσθέστε στο μείγμα τα αυγά και τη μισή περίπου μοτσαρέλα, πλάστε καλά και αφήστε το κάτσει 5 λεπτάκια.
5) Απλώστε το μείγμα στο πυρέξ δίνοντάς του την επιθυμητή φόρμα, και απλώστε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
6) Ψήστε για περίπου 45 λεπτά, και μόλις το βγάλετε αφήστε το κάτσει άλλα 5 λεπτά.
7) Σερβίρεται σε μεγάλες φέτες και συνοδεύεται με πατάτες, πουρέ, ρύζια κλπ και καλό κόκκινο κρασί.
8) Καλή όρεξη.