Υλικά:
- 800 γρ. λάχανο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 2 χωριάτικα λουκάνικα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεματίσει και ρίχνουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σέλερι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο.
2) Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λουκάνικα και σοτάρουμε για κάνα 5λεπτο.
3) Προσθέτουμε το λάχανο και τα ντοματάκια, ρίχνουμε και 2 φλ. νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση (κάνα 10λεπτο).
4) Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
5) Ρίχνουμε τα μυρωδικά, στύβουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.
6) Καλή όρεξη.