Μοσχαράκι σταμνάτο


Υλικά:

 - 1,5 κιλό μοσχάρι σπάλα (χωρίς κόκκαλα) κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αν είναι μικρομεσαίο, κάντε τα δύο)
 - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 - 1 ποτήρι κρασί (λευκό ή ροζέ)
 - 200 γρ. τυρί γκούντα κομμένο σε κυβάκια
 - 200 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
 - 200 γρ. κασέρι κομμένο σε κυβάκια
 - 2 φύλλα δάφνη
 - λίγους κόκους μπαχάρι
 - 1 συσκευασία χυμό ντομάτας
 - 1 κ.σ. πελτέ
 - 2 κιλά πατάτες κομμένες σε κύβους
 - ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
 - σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
 - αλάτι, πιπέρι
 



Οδηγίες:

1) Τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες με το σπορέλαιο.


2) Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το μοσχάρι, μαζί με τη δάφνη, το μπαχάρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας.


3) Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, λίγο νεράκι και αφού αλατοπιπερώσουμε το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για καμιά ώρα.


4) Όταν τελειώσει το μοσχάρι βάζουμε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς.
 

5) Σε πήλινα σκεύη (ή σε μεγάλη πήλινη γάστρα για όλα μαζί) ρίχνουμε το μοσχαράκι (χωρίς τη δάφνη και τα μπαχάρια), και τα μισά τυριά. Καλύπτουμε με τις πατάτες και στο τέλος με τα υπόλοιπα τυριά.


6) Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για κάνα 20λεπτο.


7) Καλή όρεξη.