Υπερεύκολο κοτόπουλο alfredo


Υλικά:

 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο,
 - 1 (διπλό) στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κυβάκια μεγέθους μπουκιάς,
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
 - 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες,
 - 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου,
 - 1 κούπα κρέμα γάλακτος,
 - μια συσκευασία πένες (ή άλλο αντίστοιχο ζυμαρικό), 
 - 1,5 κούπα παρμαζένα τριμμένη,
 - μαϊντανό (για το γαρνίρισμα).




Οδηγίες:

1) Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μετριοδυνατή φωτιά και βάλτε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.


2) Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο για κάνα 2λεπτο ακόμα.


3) Προσθέστε το ζωμό, την κρέμα και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε σταδιακά μέχρι να πάρει βράση.


4) Χαμηλώστε τη φωτιά, κλείστε το καπάκι και αφήστε για κάνα 15λεπτο.


5) Κλείστε τελείως τη φωτιά, ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά.


6) Σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαΪντανό (προαιρετικά).


7) Καλή όρεξη.