Κοτόπουλο με σος πορτοκαλο-μουσταρδο-γιαουρτο-μελένια



Υλικά:

 - 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλο (κομμένα σε μεγάλες μπουκιές)
 - χυμός από 2 πορτοκάλια
 - ξύσμα από το ένα πορτοκάλι
 - 2 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
 - 2 κ.γ. κορν φλάουρ
 - 1/2 φλ. γιαούρτι 2%
 - 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 - 1 κ.σ. μέλι
 - 4 κ.σ. (ή όσο παραπάνω σας αρέσει) μουστάρδα (όσο καυτερή θέλετε)
 - 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
 - 1 κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο (ή σκόνη)
 - χυμός από 1 λεμόνι
 - ελαιόλαδο
 - αλάτι, πιπέρι




Οδηγίες:

1)  Σε μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό πορτοκαλιού και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μέλι.


2) Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι με σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμύδια.


3) Ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπεριά.


4) Μόλις το κοτόπουλο έχει σοταριστεί καλά από όλες τις πλευρές ρίχνουμε και το μείγμα από το μπολ, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.


5) Πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.


6) Καλή όρεξη.