Μοσχάρι με μελιτζάνες στο πήλινο


Το λες και "τύπου μουσακά". Εύκολο, νόστιμο, χορταστικό.

Υλικά (για 2 γενναίες μερίδες σε πήλινα):

 - 400 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε μπουκιές
 - 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
 - 2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες
 - 2 πιπεριές κόκκινες (τύπου φλωρίνης)
 - 1 κρεμμύδι σε φέτες
 - 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 - 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
 - λίγο κόκκινο κρασί
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 1 ξύλο κανέλας
 - λάδι
 - 1 κούπα τυρί τριμμένο (π.χ. κεφαλοτύρι)
 - 2 κομμάτια φέτα (καλύτερα όχι πολύ αλμυρή)




Οδηγίες:

1) Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο λάδι το μοσχάρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.




2) Σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε τις ντομάτες. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Κάνα 20-30λεπτο το θέλει. Στο τέλος αφαιρούμε την κανέλα μην την ξεχάσουμε αργότερα...




3) Ψήνουμε στο φούρνο τις μελιτζάνες και τις πατάτες (αν θέλετε πιο νόστιμο αλλά και πιο βαρύ αποτέλεσμα, τις τηγανίζετε).




4) Βάζουμε στα πήλινα λίγο από το κρέας, μετά πατάτες και λίγο τριμμένο τυρί. Από πάνω μελιτζάνες και πάλι τριμμένο τυρί. Τελειώνουμε πάλι με κρέας και σάλτσα. Στην κορυφή βάζουμε το κομμάτι φέτας.






5) Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά.





6) Καλή όρεξη.