Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια χοντρά (παστίτσιου)
- 300 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (μπορεί να είναι και λάϊτ)
- 4 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
(αλλαντικά και τυριά μπορεί να είναι και λίγο διαφορετικά, αναλόγως των γούστων)
Οδηγίες:
1) Βράζετε τα μακαρόνια (για 5-6 λεπτά) σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε.
2) Σε μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα τυριά.
3) Βάζουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς.
4) Βουτυρώνουμε ταψάκι φούρνου.
5) Απλώνουμε στον πάτο περίπου το 1/3 των μακαρονιών.
6) Από πάνω πασπαλίζουμε το 1/3 των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν.
7) Επαναλαμβάνουμε 2 φορές.
8) Χτυπάμε σε μπολάκι το γιαούρτι για να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, χτυπώντας συνεχώς. Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε το μίγμα.
9) Περιχύνουμε τα μακαρόνια στο ταψί με το μίγμα και βάζουμε στο φούρνο για κάνα 20λεπτο.
10) Όταν βγει από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και σερβίρουμε.
11) Καλή όρεξη.