Υλικά:
-2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές
- 500 γρ. γιαούρτι (τύπου σακούλας)
- 4 αυγά καλά χτυπημένα
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 100 ml λευκό κρασί
- 1/2 φλ. φουντούκια
- 150 γρ. γραβιέρα (ή όποιο άλλο αντίστοιχο τυρί) χοντροκομμένη
- ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. κάρι ή πάπρικα (ότι προτιμάτε)
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο (κατά προτίμηση φρέσκο)
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Σε προθερμασμένο φούρνο (στους 160 περίπου) βάζουμε ένα ταψάκι με τα φουντούκια για περίπου 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τα χτυπάμε στο μούλτι.
2) Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι και το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές (5-6 λεπτά).
3) Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
4) Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το κάρι (ή την πάπρικα) και ανακατεύουμε μέχρι να πάνε παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
5) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε λίγο ένα πυρέξ (ή αντίστοιχο πήλινο σκεύος για το φούρνο).
6) Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τη σειρά το μείγμα του κοτόπουλου, με τα φουντούκια, τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί και το δεντρολίβανο.
7) Μεταφέρουμε το μείγμα στο λαδωμένο πυρέξ και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει καλά).
8) Σερβίρεται αμέσως.
9) Καλή όρεξη.