Μπιφτέκια (ή κεφτεδάκια) χταποδιού



Υλικά:

 - 1 χταπόδι (γύρω στο κιλό)
 - 2 κ.σ. ξύδι
 - 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - 5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
 - 3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
 - 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
 - αλάτι, πιπέρι
 - ρίγανη
 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο




 Οδηγίες:

1)  Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει και το ξύδι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.


2) Μόλις βράσει το κόβουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε στο μπλέντερ (όχι να πολτοποιηθεί τελείως).


3) Βάζουμε το χταπόδι σε μεγάλο μπολ και αφού κρυώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη ντομάτα, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το λάδι και ζυμώστε τα. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο φρυγανιά ακόμα.


4) Από τη ζύμη αυτή πλάστε μπιφτέκια και ψήστε τα στη σχάρα (ή και στο γκριλ).


5) Αν προτιμάτε κεφτεδάκια, πλάστε τα και αφού τα αλευρώσετε, τηγανίστε τα.


6) Καλή όρεξη.