Λάϊτ ζυμαρικά με κουνουπίδι


Υλικά:

 - 1 πακέτο ζυμαρικά ολικής (τύπου πένες ή ότι αντίστοιχο προτιμάτε)
 - 1 μέτριο κουνουπίδι, σπασμένο σε φουντίτσες
 - λάδι, βούτυρο
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο (όχι και πολύ ψιλό)
 - 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
 - 2 κ.γ. δεντρολίβανο (φρέσκο) ψιλοκομμένο
 - μαϊντανό ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)
 - τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, τσένταρ, μόνα τους ή σε συνδυασμό ή ότι άλλο σας αρέσει)



Οδηγίες:

1) Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους (στο τέλος να φυλάξετε ένα ποτήρι από το νερό τους για το βήμα 5).


2) Παράλληλα βράστε το κουνουπίδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και μετά στραγγίξτε το.



3) Βάλτε να ζεματίσει λίγο λάδι (μια κουταλιά) και λίγο βούτυρο (μισή κουταλιά).


4) Ρίχτε στο λάδι το κρεμμύδι, μετά από λίγα λεπτά το σκόρδο και το δεντρολίβανο και ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά.



5) Προσθέστε το κουνουπίδι και ανακατεύετε μέχρι να πάρει και αυτό λίγο χρώμα. Αμέσως ρίξτε λίγο νεράκι (από αυτό των ζυμαρικών καλύτερα) και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί.





6) Ρίξτε τα ζυμαρικά στο κουνουπίδι (ή ανάποδα) και ανακατέψτε ρίχνοντας το τριμμένο τυρί.




7) Σερβίρετε προαιρετικά με λίγο μαϊντανό, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.



8) Καλή όρεξη.


( αν θέλετε, για πιο καυτερό αποτέλεσμα, στο βήμα 4 μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένη πιπερίτσα, όσο καυτερή σας αρέσει...).