Υλικά:
για τη σαλάτα (μια σαλατιέρα)
- 2 μπρόκολα & 1 κουνουπίδι, τις τουφίτσες μόνο (αν θέλετε αλλάζετε την αναλογία κατά τα γούστα σας)
- 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κούπα σταφίδες ξανθές
- 3/4 κούπας καρύδι χτυπημένο λίγο στο γουδί
- 1/4 κούπας κουκουνάρι
- 10 φέτες μπέϊκον κομμένες σε κομμάτια και ξεροψημένες σε σιγανή φωτιά (η διαδικασία αυτή παίρνει γύρω στη 1 ώρα...)
για τη σάλτσα:
- 2 κούπες μαγιονέζα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
Οδηγίες:
1) Βάζετε μαζί όλα τα υλικά της σαλάτας (εκτός της σάλτσας) σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με το χέρι.
2) Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μεγάλο μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλύσει τελείως η ζάχαρη (θα πάρει λίγα λεπτά). Δοκιμάζετε και ενδεχομένως διορθώνετε με τα υλικά της σάλτσας ανάλογα με τα γούστα σας.
3) Ρϊχνετε τη σαλάτα στη σαλατιέρα σερβιρίσματος και από πάνω αρκετή σάλτσα.
4) Καλή όρεξη.